Portfolio
Bio

Katri Tikka valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta 2019 ja kandidaatiksi Norjan Musiikkiakatemiasta (Norges Musikkhøgskole) 2016 opettajinaan Päivi Severeide ja Isabelle Perrin. Musiikkipedagogiksi hän opiskeli Metropolia ammattikorkeakoulussa Hanna Rantalaihon johdolla. Musiikkiopinnoissa Katria tukivat Suomen säveltaiteen tukisäätiö (2012) ja Pro Musica (2009).

Katri on kantaesittänyt lukuisia soolo- ja kamarimusiikkiteoksia kuten Jasmina Sinadinovicin teokset ...Igre ja Transparent blanc ja Pasi Lytikäisen Divine Lanterna. Vuonna 2023 hän kantaesitti Joensuun kaupunginorkesterin solistina Timo Alakotilan Konserton harpulle.

Katri on konsertoinut lukuisien kuorojen, mm. Kaari-ensemblen, Tapiolan kuoron, Wasa Sångargillen ja Meri-Lapin Oratoriokuoron kanssa. Norjassa yhteistyökuoroja ovat olleet mm. Cantus Cordi ja Cordis Vocalis.

Katri on esiintynyt kamarimuusikkona Urkuyö ja Aaria, Pasimusiikkia (2019) ja Helsingin urkukesä (2020) -festivaaleilla, HARPA -konserttitalossa Islannissa ja Universitets Aulassa Norjassa. Oulun ja Kuopion kaupunginorkesterien kamarimusiikkisarjoissa hän on soittanut ranskalaista ohjelmistoa, mm. Debussyn Sonaatti huilulle, harpulle ja alttoviululle, Ravelin Johdanto ja allegro (Introduction et allegro), Jean Francaixin Kvintetto ja Albert Rousselin Serenadi. Soolokonsertteja hän on soittanut mm. Musiikkitalossa, Espoon Tuomiokirkossa ja Oslon Margaretakirkossa. 

Katri soittaa myös barokkiharppua. Hän on esiintynyt Oulun Barokkiorkesterin solistina Festspelen i Piteå ja Oulun Vanha Musiikki -festivaaleilla, ja yhdessä sopraano ja nokkahuilisti Linnéa Casserlyn kanssa Suomessa ja Norjassa.

Vuonna 2021 Katri esiintyi hoitokodeissa Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa Suomen Kulttuurirahaston Taidetta hoitolaitoksiin -apurahalla. Hän on suorittanut myös lyhyen sairaalamuusikon harjoittelun Uudessa Lastensairaalassa.

 

Levytykset

Hiljaa hyvää tulee
Laulaja, lauluntekijä Hanna Haapasen albumi Hiljaa hyvä tulee julkaistiin 2023.

Harppu soi albumilla raidoilla Pian ja Nostat minut.

Albumin äänitti ja tuotto Viktori Pesonen / Spirit Eagle.

Levoton klovni
Säveltäjä, vibrafonisti Arttu Takalon Levoton klovni (Rockadillo Records) ilmestyi vuonna 2021.

Levynjulkkarikeikka soitettiin Koko Jazz Clubilla 26.8.2021.

Artun herkän melankoliset sävellykset suomalaisten runoilijoiden teksteihin tulkitsee jazzlaulaja Kadi Vija. Levyllä kuullaan myös pari omaa sooloharppukappalettani.

2021 Rockadillo Records

Kaiken maailman kehtolauluja
Laulaja Ismo Alanko levytti Oulu Sinfonian ja kapellimestari Jaakko Kuusiston kanssa kokoelman sinfoniaorkesterille sovitettuja teoksiaan. Levyllä kuullaan Ismon tunnetuimpien kappaleiden ohella myös ennen julkaisemattomia lauluja.

Levynjulkaisukonsertti soitettiin Oulussa 10.9.2021.

Kuuntele näyte levyltä YouTubessa.

2021 Fullsteam Records

Careful What I Dream Of
Laulaja-lauluntekijä lxandran debyyttialbumilla Careful What I Dream Of soi harppu raidalla Solid Ground.

2021 lxandra/Universal Music GmbH

Evening Dusk Serenade
Viulisti Linda Hedlundin, pianisti Elisa Järven, kapellimestari Jyri Nissilän ja La Tempesta -orkesterin levytyksellä soivat Bergströmin, De Godzinskyn, Fougstedtin, Gunaropouoksen, Kasken ja Klamin tuntemattomammat teokset viululle ja orkesterille sekä viululle ja pianolle.

2021 Naxos

Between the Shine & the Shadow
Säveltäjä, musiikin tuottaja Adrian Ehrlichin single Bertween the Shine & the Shadow äänitettiin Helsingissä Olaus Petrin kirkossa vuonna 2018.

Selloa soittaa taiwanilainen Hsin-Di Shih ja harppua Katri Tikka. Adrianin musiikki on surumielisen viipyilevää.

2019 Adrian Ehrlich

Clouds of Ice
Säveltäjä, orkestroija Rolf Gustavson sävelsi teoksen Clouds of Ice minulle nykysäveltäjien Korvat auki -yhdistyksen projektissa, jossa säveltäjät kirjoittivat musiikkia Sibelius-Akatemien vastahankitulle elektroakustiselle harpulle.

Kappaleessa voi kuulla jääpuikkojen helinää ja kuulaan pakkaspäivän pilvien läpi loistavan auringon luomia sävyjä.

Elektroakustisiksi harpuiksi kutsutaan harppuja joita voi soittaa akustisesti ilman sähköä, mutta jotka voi lisäksi liittää suoraan vahvistimeen ja esim. erilaisiin efektipedaaleihin.
In Paradisum
Yksi Gabriel Faurén rakastetuimmista teoksista, Requiem, äänitettiin Olaus Petrin kirkossa 2019 David Hillin kamariversiona uruille, harpulle, sellolle ja viululle.
Olaus Petri församlingenin kuoroa johtaa George Parris.