Portfolio

Bio

Katri Tikka valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta 2019 ja kandidaatiksi Norjan Musiikkiakatemiasta (Norges Musikkhøgskole) 2016 opettajinaan Päivi Severeide ja Isabelle Perrin. Musiikkipedagogiksi hän opiskeli Metropolia ammattikorkeakoulussa Hanna Rantalaihon johdolla. Musiikkiopinnoissa Katria tukivat Suomen säveltaiteen tukisäätiö (2012) ja Pro Musica (2009).

Katri on avustanut suomalaisia orkestereita vierailevan harpun äänenjohtajan tehtävässä vuodesta 2009. Hän on esiintynyt myös orkesterien kamarimusiikkisarjoissa esim. Kuopiossa vuonna 2020, jolloin ohjelmassa oli ranskalaista musiikkia kuten Maurice Ravelin Johdanto ja allegro (Introduction et allegro) ja Claude Debussyn Sonaatti huilulle, harpulle ja alttoviululle.

Suomessa Katri on konsertoinut lukuisien kuorojen, mm. Kaari-ensemblen, Tapiolan kuoron, Wasa Sångargillen ja Meri-Lapin Oratoriokuoron kanssa. Norjassa yhteistyökuoroja ovat olleet mm. Cantus Cordi ja Cordis Vocalis.

Katri on esiintynyt kamarimuusikkona mm. Pasimusiikkia (2019) ja Helsingin urkukesä (2020) -festivaaleilla, HARPA -konserttitalossa Islannissa ja Soirée på Neuf -sarjassa Norjassa. Soolokonsertteja hän on soittanut mm. Musiikkitalon kahvilan kesäkonserteissa, Suvisunnuntain iltamusiikkia -konserttisarjassa Espoon Tuomiokirkossa ja Oslon Margaretakirkossa.

Katri on kantaesittänyt lukuisia soolo- ja kamarimusiikkiteoksia kuten Jasmina Sinadinovicin teokset ...Igre ja Transparent blanc ja Pasi Lytikäisen Divine Lanterna.

Vuodesta 2014 Katri on esiintynyt myös barokkiharpistina Suomessa ja Norjassa ja soittaa Rainer Thuraun rakentamaa italialaistyylistä kolmirivistä Cellini -harppua.

Vuonna 2021 Katri esiintyi hoitokodeissa Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa Suomen Kulttuurirahaston Taidetta hoitolaitoksiin -apurahalla.

Levytykset

Hiljaa hyvää tulee

Laulaja, lauluntekijä Hanna Haapasen albumi Hiljaa hyvä tulee julkaistiin 2023.

Harppu soi albumilla raidoilla Pian ja Nostat minut.

Albumin äänitti ja tuotto Viktori Pesonen / Spirit Eagle.

Levoton klovni

Säveltäjä, vibrafonisti Arttu Takalon Levoton klovni (Rockadillo Records) ilmestyi vuonna 2021.

Levynjulkkarikeikka soitettiin Koko Jazz Clubilla 26.8.2021.

Artun herkän melankoliset sävellykset suomalaisten runoilijoiden teksteihin tulkitsee jazzlaulaja Kadi Vija. Levyllä kuullaan myös pari omaa sooloharppukappalettani.

2021 Rockadillo Records

Kaiken maailman kehtolauluja

Laulaja Ismo Alanko levytti Oulu Sinfonian ja kapellimestari Jaakko Kuusiston kanssa kokoelman sinfoniaorkesterille sovitettuja teoksiaan. Levyllä kuullaan Ismon tunnetuimpien kappaleiden ohella myös ennen julkaisemattomia lauluja.

Levynjulkaisukonsertti soitettiin Oulussa 10.9.2021.

Kuuntele näyte levyltä YouTubessa.

2021 Fullsteam Records

Careful What I Dream Of

Laulaja-lauluntekijä lxandran debyyttialbumilla Careful What I Dream Of soi harppu raidalla Solid Ground.

2021 lxandra/Universal Music GmbH 

 

Evening Dusk Serenade

Viulisti Linda Hedlundin, pianisti Elisa Järven, kapellimestari Jyri Nissilän ja La Tempesta -orkesterin levytyksellä soivat Bergströmin, De Godzinskyn, Fougstedtin, Gunaropouoksen, Kasken ja Klamin tuntemattomammat teokset viululle ja orkesterille sekä viululle ja pianolle.

2021 Naxos

Between the Shine & the Shadow

Säveltäjä, musiikin tuottaja Adrian Ehrlichin single Bertween the Shine & the Shadow äänitettiin Helsingissä Olaus Petrin kirkossa vuonna 2018.

Selloa soittaa taiwanilainen Hsin-Di Shih ja harppua Katri Tikka. Adrianin musiikki on surumielisen viipyilevää.

2019 Adrian Ehrlich

Clouds of Ice

Säveltäjä, orkestroija Rolf Gustavson sävelsi teoksen Clouds of Ice minulle nykysäveltäjien Korvat auki -yhdistyksen projektissa, jossa säveltäjät kirjoittivat musiikkia Sibelius-Akatemien vastahankitulle elektroakustiselle harpulle.

Kappaleessa voi kuulla jääpuikkojen helinää ja kuulaan pakkaspäivän pilvien läpi loistavan auringon luomia sävyjä.

Elektroakustisiksi harpuiksi kutsutaan harppuja joita voi soittaa akustisesti ilman sähköä, mutta jotka voi lisäksi liittää suoraan vahvistimeen ja esim. erilaisiin efektipedaaleihin.

In Paradisum

Yksi Gabriel Faurén rakastetuimmista teoksista, Requiem, äänitettiin Olaus Petrin kirkossa 2019 David Hillin kamariversiona uruille, harpulle, sellolle ja viululle.
Olaus Petri församlingenin kuoroa johtaa George Parris.