Korppi

ja

muratti

Sopraano, nokkahuilisti Linnéa Sundfær Casserly ja barokkiharpisti Katri Tikka

Tutustuimme Norjassa opiskellessamme Norjan Musiikkiakatemiassa (Norges Musikkhøgskole). Korppi ja muratti -duo syntyi pandemia-aikana kun keikkakalenterit tyhjenivät yht’äkkiä ja löysimme vihdoin aikaa toteuttaa pitkäaikaisen haaveemme esiintyä yhdessä. Eristyksissä, konserttisalien ollessa suljettuna meitä lohdutti barokki- ja renessanssimusiikin kauneus ja tekstien voimakkaita tunteita kuvaava sisältö.

Paitsi rakkaus musiikkiin, meitä yhdistää ripaus urheiluhulluutta. Aloitimme yhdessä kiipeilyharrastuksen ja olemme monta kertaa jatkaneet harjoituksista kiipeilemään tai kiipeilemästä suunittelemaan ohjelmistoa.

Muratti tuleekin duomme nimeen kasvin taipumuksesta kiipeillä muureilla ja kallioilla. Korppi puolestaan on viittaus toisaalta muinaisnorjalaiseen mytologiaan ja Odinin korppeihin Ajatukseen ja Muistiin, toisaalta siihen, että laaja-alaisen laulajan harjoitellessa nykymusiikkia jäljitellään joskus raakuntaakin. Mutta tätä tuskin uskoo kukaan, joka on kuullut Linnéan taivaallisen kirkkaana soivaa sopraanoa!

Linnéa Sundfær Casserly

Norjalainen sopraano Linnéa Sundfær Casserly opiskeli Norjan Musiikkiakatemiassa (Norges Musikkhøgskole) ja Hampurin Musiikki- ja teatterikorkeakoulussa (Hochschule für Musik und Theater Hamburg). Linnéa on esiintynyt monien tunnettujen teosten, mm. Händelin Messiaan, Bachin Jouluoratorion, Johannespassion ja Matteuspassion, Mozartin Requiemin ja c-mollimessun sekä Schubertin Messun G-duuri sopraanosolistina. 

Lauluopintojen lisäksi Linnéa on valmistunut maisteriksi myös nokkahuilu pääaineenaan. Hän on soittanut soolokonsertteja Norjassa, Suomessa, Englannissa, Saksassa, Maltalla ja Makedoniassa.

Barokkimusiikki ja nykymusiikki ovat Linnéan lempiohjelmistoa, ja hän tutkii mielellään vanhaa ohjelmistoa uusissa yhteyksissä. Linnéa on mukana norjalaisessa ”Ad Fontes” -yhtyeessä, joka esittää Bachin kantaateista kamariversioita. Hän on ollut mukana esimerkiksi Kompani Opera Mobilen esityksessä “Jouluoratorio Remixed”, jossa Bachin Jouluoratorio on sovitettu harmonikan, laulajan ja nokkahuilisti-laulajan muodostamalle triolle. Vuonna 2020 Linnéa esiintyi yhtenä Helsingin kamarikuoron solisteista Arvo Pärtin Passiossa. Vuodesta 2009 Linnéa on työskennellyt tiiviisti norjalaisen säveltäjän Kristin Bolstadin kanssa kantaesittäen ja levyttäen seitsemän hänen teostaan. Linnéa esiintyy myös Norjalaisen solistikuoron (Det Norske Solistkor) ja Carice Singersin (Englanti) riveissä. 

Katri Tikka

Harpisti Katri Tikka valmistui maisteriksi Sibelius-Akatemiasta 2019 Päivi Severeiden ja Isabelle Perrinin oppilaana. Barokkiharppuun ja continuosoittoon Katri on perehtynyt mm. Andrew Lawrence-Kingin, Margret Köllin ja Knut Johannessenin mestarikursseilla.

Hän on esiintynyt continuo-soittajana barokkioopperaproduktioissa kuten Monteverdin Poppean kruunauksessa Clemens Flickin johdolla ja Monteverdi 450 vuotta –konsertissa ja Plaisirs à la française -ranskalaista barokkimusiikkia –produktiossa Sibelius-Akatemiassa. Norjassa Katri esiintyi barokkiyhtye Amore Tornan riveissä sekä duona kontratenori Adrian Laran kanssa.

Katri soittaa Rainer Thuraun rakentamaa kolmirivistä Cellini -barokkiharppua.